[O1] Problem z kontrolką ręcznego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzech_pcl
    Drive
    • 2008
    • 43

Zamieszczone przez GooRALL vrs
    ArtX, a wy bedziecie w orlim??
  • radekb
    Ambiente
    • 2007
    • 134

Witam. Mam problem z kontrolką ręcznego. Poruszałem już ten temat na forum. Niestety bez rezultatu Oprócz tego, że miga to dodatkowo słychać trzykrotny sygnał dźwiękowy. Lampka włącza się i piszczy zaraz po przekręceniu stacyjki. Sprawdzałem poziom płynu hamulcowego. Jest ok. Odpięcie kostki od zbiorniczka płynu hamulcowego nic nie zmienia.
    Dodatkowo sprawdziłem w instrukcji serwisowej co oznacza taka sygnalizacja. Rzekomo jest to uszkodzony tylny czujnik ABS. Wymieniłem tylne łożyska z piastami oraz oba czujniki. Niestety dalej to samo.

Pomóżcie bo tracę cierpliwość :evil:
    Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
    Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...co mowi Vagcom? wstaw na forum Auto-Scan.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• deespe
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1468

radekb, sprawdź poziom płynu chłodniczego... bodajże od tego tak piszczy. i poszukaj bo na 1000% było o trzy krotnym pisku i jeszcze nawet nie dawno.
        :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• nickmar
          Drive
          • 2007
          • 83

Zamieszczone przez deespe
          radekb, sprawdź poziom płynu chłodniczego... bodajże od tego tak piszczy. i poszukaj bo na 1000% było o trzy krotnym pisku i jeszcze nawet nie dawno.
          Ale tutaj kolega pisze ze pali mu sie kontrolka od recznego, a tamten post dotyczyl kontrolki temperatry oleju silnikowego. Co reczny moze miec wspolnego z plynem chlodniczym?? :roll:

Komentarz

• deespe
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1468

ops: sorry my bad musiałem źle doczytać... sorki jeszcze raz :roll:
            :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

Pracuję...